Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κοινή ανακοίνωση Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας και Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις "Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Dia" Παράρτημα Καρδίτσας για την απεργία της Κυριακής 3 Νοέμβρη



Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο  να εναντιωθούν στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην παραπέρα ελαστικοποίηση των ωραρίων και τη συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου που αυτή οδηγεί και να απαντήσουμε μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά με απεργιακή κινητοποίηση  ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοέμβρη.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.
Καλούμε τους συναδέλφους από κλάδους που έχουν άμεση επίδραση από την απελευθέρωση του ωραρίου (λογιστές, τραπεζοϋπαλλήλους, συμβολαιογράφους) σε κοινό αγώνα, να στηρίξουν έμπρακτα την  απεργία στις 3 Νοέμβρη.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους στο χώρο του εμπορίου, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, την Ομοσπονδία ΕΒΕ Καρδίτσας, σε συστράτευση και κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους.  Τους καλούμε να κάνουν πράξη τις αποφάσεις που πήραν το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων  της Κυριακές, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν στην πράξη της κατάργησης της Κυριακής αργίας.

  Καλούμε τους Καρδιτσιώτες να μην πάνε να ψωνίσουν την Κυριακή 3 Νοέμβρη, να μην στηρίξουν με την στάση τους  την απόφαση μιας σειράς μεγαλοκαταστημάτων να ανοίξουν την Κυριακή 3 Νοέμβρη, απαιτώντας από τους εμποροϋπαλλήλους να δουλέψουν 7 μέρες τη βδομάδα, καταργώντας κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος, για να αυξήσουν τα κέρδη τους μια χούφτα καπιταλιστές.
Το χτύπημα της αγοράς προέρχεται από τις μειώσεις μισθών στους εργαζομένους  που ξεπερνά το 20%, στην κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην ακρίβεια και τη φοροληστεία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.


ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ



Διεκδικούμε:

  • Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
  • Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 918 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: