Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας, να πιστέψουμε στο δίκιο μας



Στις 6 Νοεμβρίου απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την απεργία μιας και δεν υπάρχει κανένα άλλο όπλο στα χέρια του εργαζόμενου πέραν της απεργίας. Χρόνια τώρα έχουμε ζήσει στο πετσί μας την εκμετάλλευση από βιομήχανους, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες αλλά και των κυβερνήσεων που πέρασαν. Στα χρόνια της κρίσης πάλι οι εργαζόμενοι και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.

Για άλλη μια φορά οι «φίλοι» μας κυβέρνηση – Ε.Ε. – ξεπουλημένες πλειοψηφίες στα συνδικαλιστικά όργανα (όπως η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) φροντίζουν να σκαφτεί πιο βαθειά ο λάκκος μας.
Την Τετάρτη στις 6 του Νοέμβρη έχουμε πολλούς λόγους για να απεργήσουμε. Το να αγανακτούμε και να λέμε «δεν πάει άλλο» σημαίνει ότι κάνουμε κάτι γι’ αυτό.
Βάζουν 25€ είσοδο για νοσηλεία, μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους, βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία, ιδιωτικοποιούν το ρεύμα το νερό και την εκπαίδευση. Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα δυστυχίας 200€.
Με το να συνεχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι επειδή «πρέπει να ταΐσουμε τα παιδιά μας» δεν δίνει καμία λύση. Το μόνο που μπορεί να δώσει είναι μια ζωή στα παιδία μας, 2 και 3 φορές χειρότερη από αυτή που ζούμε εμείς σήμερα.
Να μην ανεχθούμε τις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς. Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση και η ελπίδα στον αγώνα. Να συμμαχήσουμε μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες και να τους δώσουμε την απάντηση που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: