Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Την Κυριακή 8 Μάη απεργούμε. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Απεργιακή συγκέντρωση Π.Α.ΜΕ. 10:30 π.μ. Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι


Φέτος κλείνουν 130 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Εκείνοι οι εργάτες διεκδίκησαν μείωση του εργάσιμου χρόνου και αύξηση των απολαβών τους.  8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή ήταν το σύνθημα του αγώνα τους.


Σήμερα, 130 χρόνια μετά κάποιοι άλλοι εργάτες εξακολουθούν να παλεύουν για όλα όσα οι εργάτες του Σικάγο το 1886 δεν δίστασαν να δώσουν και την ζωή τους ακόμα, για 8ωρο - 5ημερο - 40ωρο, σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση του ωρομισθίου και τις μερικής απασχόλησης, 920 ευρώ βασικό μισθό, ασφάλιση, υγεία, παιδεία.



106 χρόνια μετά από την κατάκτηση της κυριακάτικης αργίας με σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης τώρα θέλουν να την καταργήσουν γυρίζοντας την Ιστορία έναν αιώνα πίσω. 


Η Κυριακή 4 του Γενάρη του 1910 ήταν η μέρα που εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η κυριακάτικη αργία. Κανένας εργαζόμενος συνολικά και στον κλάδο του εμπορίου δεν πρέπει να παγιδευτεί σε τεχνητά διλήμματα, γιατί οι απαιτήσεις του κεφαλαίου δεν θα σταματήσουν στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα. Αρχίζουν απ’ αυτούς και αποσκοπούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνολικά. Στόχος τους είναι να πλήξουν την εργατική τάξη, στο σύνολό της, επιβάλλοντας συνθήκες καταναγκαστικής δουλειάς, παρόμοιες με εκείνες πριν την κατάκτηση της κυριακάτικης αργίας (το 1910). Είναι ανάγκη να δώσουμε από κοινού απάντηση εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στα μονοπώλια του κλάδου, στους μεγαλέμπορους που ρημάζουν καθημερινά τη ζωή μας και αφανίζουν αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.


Την Κυριακή 8 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας και στην 48ωρη απεργία  ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό -να μην περάσει το νέο έγκλημα- να δείξουμε στην κυβέρνηση, στην μεγαλοεργοδοσία, στους μεγαλέμπορους, ότι έχουμε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους.


Σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο της πάλης και των κατακτήσεων από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.


Δίνουμε απάντηση στην άθλια ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει σε πολυήμερη αργία τους εργαζόμενους και στην ουσία να ακυρώσει την πρωτομαγιάτικη απεργία, με την απόφασή της για μεταφορά της Πρωτομαγιάς στις 3 Μάη.


Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!





Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας την Κυριακή 8 Μάη στις 10:30 το πρωί


Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: