Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση



Καλούμε κάθε συνάδελφο που εργάζεται στο χώρο του εμπορίου κάθε άνεργο να πάρει μέρος στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19/6 στις 8:30 μμ στην Πλατεία Πλαστήρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ και έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενοι, αγροτικοί σύλλογοι, ο σύλλογος των καθηγητών, ο σύλλογος γυναικών και ο σύλλογος σπουδαστών ΤΕΙ.
Το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης απασχολεί όλους τους πολίτες τόσο απ’ τη σκοπιά της συνταξιοδότησης όσο και απ’ τη σκοπιά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόνοιας, των ασφαλιστικών εισφορών.
Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Η επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης θα ενταθεί.
 Άρα και απ’ την πλευρά τον εργαζομένων χρειάζεται να αναπτυχθεί η ανάλογη αντίσταση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μαζική – συλλογική πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να διεκδικήσουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: