Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ο Αρβανιτίδης εμπαίζει τους υπαλλήλους του στα Σούπερ Μάρκετ. Διατακτικές αντί ολόκληρης της απόδοσης των οφειλών του.






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
των Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης»

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης α.ε.ε.ε.», το επιχειρησιακό σας σωματείο δηλαδή, εδώ και μεγάλο διάστημα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, ώστε να πάρετε τα δεδουλευμένα σας, να πληρώνεστε στην ώρα σας, να παρθούν πίσω οι απολύσεις και οι εκδικητικές μεταθέσεις που έχει κάνει η εργοδοσία.


Αντί αυτού η πρόταση της εργοδοσίας είναι να καλύψει μέρος των παλιών οφειλών της με διατακτικές (πληρωμή σε είδος είτε από τα δικά της καταστήματα είτε από άλλα με τα οποία έχει κάνει συμφωνία π.χ. ρούχα, παπούτσια κλπ). Σας καλούμε να αρνηθείτε αυτή την απαράδεκτη πρόταση καθώς ο πλούτος που οι εργαζόμενοι παράγουν δεν πληρώνετε σε είδος.

Σήμερα Σάββατο 15 Ιούνη το επιχειρησιακό σας σωματείο προκήρυξε 24ωρη απεργία παρά το γεγονός ότι διώχθηκε δικαστικά ώστε να βγάλουν τα δικαστήρια παράνομη και καταχρηστική την απεργία. Δεν τους πέρασε όμως.
[από τη σημερινή απεργία - πορεία προς την ΕΤ-3 (Θεσσαλονίκη)]
Οι συνάδελφοι παλεύουν για το σύνολο των εργαζομένων στα καταστήματα «Αρβανιτίδης» έχοντας απέναντι τους μια εργοδοσία σκληρή, με μόνο στόχο της το κέρδος από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, αλλά όχι και ανίκητη.

Αυτό που λυγίζει την αντίστασή της είναι η συσπείρωση και η δράση σας γύρω από το σωματείο σας. Μην διστάζετε να το στηρίξετε. Είναι το αποκούμπι σας για κάθε πρόβλημά σας, είναι η δική σας φωνή. Μόνο μέσα από ένα δυνατό μαζικό σωματείο μπορούν να υπάρξουν νίκες και κατακτήσεις.

Εμείς από την πλευρά μας σαν κλαδικό σωματείο του νομού, σας στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για κάθε σας ζήτημα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
  • γραφτείτε στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό σωματείο σας
  • μην σκύβετε το κεφάλι
  • ο φόβος και ο ατομικός δρόμος μας έχουν φτάσει εδώ που είμαστε σήμερα
  • σπάστε την τρομοκρατία, εσείς παράγετε και οι κηφήνες εργοδότες τρώνε
  • κάντε πέρα τα τσιράκια της εργοδοσίας και κάθε «καλοπροαίρετο» συνάδελφό σας που τάχα θέλει «το καλό σας»
Η απαράδεκτη στάση του υπευθύνου στο κατάστημα της Καρδιτσομάγουλας να θέλει να μας βγάλει από το κατάστημα, να μην αναγνωρίζει τη διοίκηση του σωματείου και το ίδιο το σωματείο, να μας απειλεί, δείχνει αν μη τι άλλο τα μέσα που χρησιμοποιεί η εργοδοσία να κάμψει την αγανάκτηση και την αντίσταση των εργαζομένων. Τον καταγγέλλουμε σε σας και σε όλους τους εργαζόμενους.

Πλανώνται όσοι νομίζουν πως θα φιμώσουν τη φωνή του σωματείου και θα εμποδίσουν την συνδικαλιστική του δράση, ότι οι εργαζόμενοι είναι πρόβατα να τα μαντρώσουν και να κοιτάζουν μόνο τη δουλειά τους, σήμερα που καίγεται το πελεκούδι, που εργοδότες και κυβέρνηση μας ξεζουμίζουν και τα παιδιά μας πέφτουν από την πείνα στα σχολεία, που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, όλοι μαζί, με το κεφάλι ψηλά, να διεκδικήσουμε ό,τι μας κλέβουν και ό,τι μας ανήκει. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: