Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Απολύσεις στο Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας παραμονή πρωτοχρονιάς



Παραμονή πρωτοχρονιάς στο τέλος της βάρδιας τους απολύθηκαν δυο εργαζόμενες απ’ το κατάστημα Καρδίτσας, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Για άλλη μια φορά η εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας αποδεικνύεται αδίστακτη.


Το ίδιο συνέβη και την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2010. Η εργοδοσία είχε απολύσει 2 άτομα. Μία εργαζόμενη απ’ το κατάστημα Καρδίτσας και έναν εργαζόμενο απ’ το κατάστημα Σοφάδων.

Η πίεση για να δεχτούν οι συναδέλφισσες την απόλυση και να την υπογράψουν ήταν αφόρητη. Αυτό ήταν και το ευχαριστώ της εργοδοσίας για την προσφορά τους στην επιχείρηση. Έχουμε καταγγείλει και άλλες φορές ότι η εργοδοσία του Γαλαξία συστηματικά απασχολεί τους εργαζόμενους πέρα από το ωράριο τους και τους κλέβει τις υπερωρίες με την μέθοδο του «κλειδιού» ή της απλήρωτης παράτασης του ωραρίου.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν και άλλες απολύσεις έτοιμες. Ο υπεύθυνος του καταστήματος απέφευγε να πει οτιδήποτε σχετικό.


Άμεση ήταν η αντίδραση του σωματείου και της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ. Έγινε παρέμβαση στην εργοδοσία και στο χώρο του Σ-Μ με ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές για τις απολύσεις.

Συνάδελφοι,
Τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, μονο-, δι- ή τρικομματικές είναι για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των εργοδοτών. Είναι για να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι την κρίση και όχι οι εργοδότες που την προκάλεσαν. Λες και όταν ο κάθε εργοδότης μάζευε δισεκατομμύρια από τη εκμετάλλευσή μας, μας είχε συνεταίρους. Μέσα σε αυτά τα μέτρα εντάσσονται και οι απολύσεις στο σούπερ – μάρκετ «Γαλαξίας».
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Γαλαξία και απαιτούμε να πάρει πίσω τις απολύσεις.
Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι συνάδελφοι όλων των εργαζομένων της Καρδίτσας και όλοι μας είμαστε καταναλωτές και πελάτες των Σούπερ – Μάρκετ και θα αντιδράσουμε για να τους συμπαρασταθούμε.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Καρδίτσας, όλους τους καταναλωτές της Καρδίτσας να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στους απολυμένους με κάθε πρόσφορο τρόπο τιμωρώντας την εργοδοσία.

Το σωματείο μας σε κάθε περίπτωση θα απαντήσει άμεσα και αγωνιστικά τις επόμενες μέρες, με κάθε μέσο, για να ανακληθούν οι απολύσεις.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι του Γαλαξία:  μην υποχωρήστε, μην υπογράψετε την απόλυση όσο και αν σας πιέσουν, αντιδράστε μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους και διεκδικήστε τα δικαιώματά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: