Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Απεργούμε την Κυριακή 30 Δεκέμβρη

Την Κυριακή 30 Δεκέμβρη οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι εμποροϋπάλληλοι της χώρας απεργούμε μετά και την απόφαση της Ομοσπονδίας, ενάντια στην απόφαση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου στο νομό μας να στηρίξει αυτή την απεργία, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματίες.


Ακολουθεί κείμενο από την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε το Σωματείο μας με την Γραμματεία Καρδίτσας της Π.Α.Σ.ΕΒΕ.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές, αυτοαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες.
Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το   συμφέρον τους για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Ακούστε και την δική μας φωνή. Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν!  Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές «δεν αδειάζουν» άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς  άδειες!
Είναι προκλητικοί όσοι βγαίνουν από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης και όσοι  καλοπληρωμένοι παπαγάλοι αναπαράγουν τα ψέματα και τις ανοησίες για την δήθεν «τόνωση» της αγοράς με την κατάργηση της Κυριακής αργίας ή για τη μείωση της ανεργίας.
Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα:
  • Την φυσική εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων με την 7ημερη ολοήμερη εργάσιμη εβδομάδα.
  • Την αύξηση των λειτουργικών εξόδων των μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων (σε καταναλώσεις ρεύματος του καταστήματος, σε εισφορές ΙΚΑ προσωπικού, κλπ).
  • Την «τόνωση» των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών.
  • Την γιγάντωση της ανεργίας, την νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους   εργαζόμενους. 
  • Μεροκάματα Κίνας και Ινδίας χωρίς «γιορτές και σχόλες».
Για αυτούς τους λόγους αξιοποιούν και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη.
Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί! Ότι άρχισε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε σαν τη φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
Είναι μέτρο που προστίθεται στην άγρια φοροληστεία, τα χαράτσια τα τιμολόγια, τους λογαριασμούς, τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, τις απολύσεις, τα απλήρωτα μεροκάματα.
Χιλιάδες δουλεύουμε χωρίς αμοιβή, είμαστε άνεργοι χωρίς στήριξη και χωρίς τσίπα βγαίνουν και μας ονομάζουν «τζίτζικες» όπως έκανε ο Στουρνάρας πριν λίγες μέρες. «Ζούσαμε σαν τζίτζικες» λένε για εμάς αυτοί οι κηφήνες που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους!
Μια Κυριακή είχε μείνει στις εργατικές οικογένειες, σε όσους έχουν ακόμα δουλειά, για να βρίσκονται σαν οικογένεια και αυτή θέλουν να την φάνε!
Την Κυριακή 30 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά Απεργούμε!
Οι αυτοαπασχολούμενοι ακυρώνουμε την κατάργηση της αργίας διατηρώντας κλειστά τα μαγαζιά μας. Αυτή η απεργία δεν αφορά μόνο εμάς. Μας αφορά όλους.

Φίλοι καταναλωτές βοηθήστε τον αγώνα μας, είναι και δικός σας αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: