Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Και 3η απόλυση στο Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας


Δυστυχώς οι υπόνοιες που είχαμε επιβεβαιώθηκαν. Σήμερα το πρωί μάθαμε πως απολύθηκε κι άλλος εργαζόμενος στο Γαλαξία της Καρδίτσας, αυτή τη φορά ένας αποθηκάριος.

Φαίνεται πλέον πιο καθαρά ότι η διάθεση της εργοδοσίας είναι να ξεμπερδεύει με τους παλιούς εργαζόμενους, αντικαθιστώντας τους με εργαζόμενους συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Δηλαδή με νέους κάτω των 25 ετών. Αυτούς δηλαδή που για την εταιρεία θα κοστίζουν τα μισά. Φρόντισαν με τα μνημόνια που προηγήθηκαν οι πολιτικοί υπηρέτες των εργοδοτών να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες. Και φυσικά θα καμώνονται κιόλας ότι συμβάλουν στην μείωση της ανεργίας στους νέους ανθρώπους.


Οι εργαζόμενοι του καταστήματος γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση. Το Σωματείο που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα τους κάνει ότι περνά από το χέρι του κι ακόμα παραπάνω θα λέγαμε ώστε να υπάρξει δικαίωση των απολυμένων. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η εμπειρία αυτών των εργαζομένων με τη βοήθεια - συμβολή του Σωματείου να γίνει δύναμη, να γίνει μια γροθιά που θα ανακόψει τις ορέξεις της εργοδοσίας του Γαλαξία. Να σταματήσουν ενδεχομένως νέες απολύσεις, αλλά και να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι τρεις συνάδελφοι. Ήδη οι πρώτες ενέργειες ξεκίνησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: