Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η επίθεση από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στη λαϊκή οικογένεια εντείνεται με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ



Η κυβέρνηση έδειξε τάχα το κοινωνικό της πρόσωπο και συγκράτησε το ποσοστό της αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Έτσι ώστε οι πολίτες τούτης της δοκιμαζόμενης χώρας να μπορούν να ανταποκριθούν και να καταθέσουν τον οβολό τους αυξημένο όμως για άλλη μια φορά. Πλέον δεν ακούμε τίποτε άλλο από αυτούς τους «σωτήρες της πατρίδας» παρά μόνο για αυξήσεις, χαράτσια και φόρους.

Οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις του 2011 και του 2012, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 2 μέχρι το καλοκαίρι. Απ’ την άλλη χρήσιμο είναι να δούμε σε τι ποσοστό φτάνουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Υπάρχουν πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα απολυμένων, τόσο απ’ το Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας, όσο και από το κατάστημα Σπρίντερ που έκλεισε. Και τόσον άλλων συναδέλφων που έχασαν τη δουλειά τους και βρέθηκαν στο δρόμο. Πώς αυτοί οι συνάδελφοι, αυτοί οι συνάνθρωποι θα ανταποκριθούν σ’ αυτή τη λαίλαπα των αυξήσεων και των μέτρων που παίρνονται σχεδόν καθημερινά; Το ερώτημα βέβαια δεν υφίσταται για τους «σωτήρες της πατρίδας». Δεν φρενάρουν αυτοί σε τέτοια διλλήματα.
Καταγγέλλουμε την τρικομματική κυβέρνηση των πολυεθνικών και των μονοπωλίων για τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα. Οι αυξήσεις αυτές θα φέρουν ακόμα περισσότερα νοικοκυριά μπροστά στην αδυναμία πληρωμής και επομένως ακόμα περισσότερους δίχως ρεύμα, στην παγωνιά καταμεσής του χειμώνα.

  • Καλούμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους και άνεργους, αλλά και τους υπόλοιπους Καρδιτσιώτες να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενάντια σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική.
  • Να μην κοπεί το ρεύμα σε άνεργους, σε απολυμένους, σε απλήρωτους, σε αυτούς που αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν το ρεύμα.
  • Απαιτούμε τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και την κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: