Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Σωματείων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες στη Θεσσαλία




ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΙΚΕΑ

Τα σωματεία μας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους του ΙΚΕΑ που αρνούνται να αποδεχθούν την υπογραφή ατομικής σύμβασης που μειώνει κατά 11% τους μισθούς. Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε τον περήφανο αγώνα, την αποφασιστική και θαρραλέα απάντηση που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΙΚΕΑ στον Κηφισό που βρίσκονται στην 4 μέρα απεργίας.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ του Κηφισού δείχνουν το δρόμο σε κάθε εμποροϋπάλληλο, σε κάθε εργαζόμενο, που τρομοκρατείται από εργοδοσία και κυβέρνηση για να αποδεχτεί την φτώχια και την εξαθλίωση. Δείχνουν επίσης και τον τρόπο για να αποκρουστεί η βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε όλοι μας, που δεν είναι άλλος από τον οργανωμένο αγώνα, με τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι του ΙΚΕΑ αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στην εργασία και την αξιοπρέπεια, μαζί με το ταξικό σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και την Πανελλαδική γραμματεία του ΠΑΜΕ στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.
Αυτός ο αγώνας ενοχλεί και ταράζει εκτός από τον όμιλο Φουρλή, (ΙΚΕΑ-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ-ΙΝΤΕΡΣΠΟΡΤ) που βγάζει απίστευτα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια, την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, ενοχλεί και τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που έσπευσε για μία ακόμα φορά να υπονομεύσει και αυτόν τον αγώνα, για να βοηθήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να φορτώσουν την κρίση του καπιταλισμού στους εργαζόμενους.
Για αυτό και με απίστευτο θράσος η πλειοψηφία της διοίκησης της ομοσπονδίας καλούσε ξεδιάντροπα με ανακοίνωση τους εργαζόμενους των ΙΚΕΑ να μην συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε το ταξικό σωματείο εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τα σωματεία μας καλούν τους εργαζόμενους στο ΙΚΕΑ της Λάρισας αλλά και κάθε εμποροϋπάλληλο να παραδειγματιστούν από τον σταθερό και ανυποχώρητο αγώνα των συναδέλφων τους στο ΙΚΕΑ του Κηφισού να συσπειρωθούν στο ταξικό κλαδικό σωματείο εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, γυρίζοντας την πλάτη στο επιχειρησιακό σωματείο-σφραγίδα που εξυπηρετεί την εργοδοσία του ΙΚΕΑ αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στην ομοσπονδία.

Να μην αποδεχθούν ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών, δεν πρόκειται μ’ αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουν την εργασία τους, αντίθετα δεν θα μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Η ζωή έδειξε ότι οι υποχωρήσεις των εργατών σε μια σειρά εργοστάσια και επιχειρήσεις, δεν απέτρεψαν τελικά ούτε τις παραπέρα μειώσεις μισθών, ούτε τις απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Θεσσαλία έχουν εμπειρία και μπορούν να αποκρούσουν τους εκβιασμούς και τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων που εκβιαστικά τους επιβάλουν οι εργοδότες και με την μορφή της ατομικής σύμβασης εργασίας, όταν συσπειρώνονται και οργανώνονται στα ταξικά τους σωματεία, όπως έκαναν και οι εργαζόμενοι στα Καρφουρ-Μαρινόπουλος, στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, στα βιβλιοπωλεία Παιδεία,  στα Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης και στα καταστήματα Ηλεκτρονική στο Βόλο.

ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  3. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "Praktiker" ΕΛΛΑΣ (Παράρτημα Λάρισας)
  5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Παράρτημα Λάρισας)
  6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» (Παράρτημα Τρικάλων)
  7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» (Παράρτημα Καρδίτσας)
  8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» (Παράρτημα Βόλου)
  9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Makro Cash & Carry
  10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  11. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: