Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Παράρτημα Καρφούρ-Dia-Μαρινόπουλος - Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ. Όλοι στην απεργία την Κυριακή 19 Γενάρη. Να μην ανοίξει κανένα μαγαζί - όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας



Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, μικροί αυτοαπασχολούμενοι.
Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Κυριακή 19 Γενάρη ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους να απεργήσουν, αλλά και τους επαγγελματοβιοτέχνες να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Καλούμε επίσης και τους καταναλωτές που είναι και αυτοί εργαζόμενοι να μην πάνε για ψώνια.

Να γίνει η απεργία δική μας υπόθεση, υπόθεση όλων. Εργοδότες και κυβέρνηση προχωρούν με γρήγορα βήματα στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Ο δρόμος που ανοίγεται με τις αλλαγές στο εμπόριο θα παρασύρει κάθε κλάδο. Αυτό που βιώνουμε είναι μόνο η αρχή. Έχουν ευθύνη γι’ αυτό η κυβέρνηση, το μακρύ της χέρι στις Τοπικές Διοικήσεις οι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες, βιομήχανοι και μεγαλέμποροι, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.).
Να μη χαριστούμε σε κανένα. Να μη συμβεί αυτό που λέει ο λαός «βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια». Αυτά τα χέρια είναι που παράγουν τον πλούτο που μας κλέβουν όλοι αυτοί. Μας παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα στην κυριολεξία. Τα δικά μας παιδιά πεινάνε και λυποθημούν στα σχολεία όχι τα δικά τους.
Η μάχη πρέπει να δοθεί από κοινού, όπως κοινά είναι τα προβλήματα που βιώνουμε.
Καλούμε όλους την Κυριακή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία στις 11 το πρωί.



Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας

Σωματείο Καρφούρ–Dia–Μαρινόπουλος - Παράρτημα Καρδίτσας

Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: