Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ σε κατάστημα Καρφούρ στη Θεσσαλονίκη. Καταγγέλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.



Καταγγέλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία απάντησε με ΜΑΤ στη μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από την είσοδο του πολυκαταστήματος της Καρφούρ το οποίο στεγάζεται μέσα στο εμπορικό κατάστημα «Μακεδονία».
Όπως επισημαίνει το Σωματείο των εργαζομένων (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), η εργοδοσία θορυβήθηκε από την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του Παραρτήματος για μαζικές κινητοποιήσεις, με σκοπό τη διεκδίκηση υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και την άμεση επαναχορήγηση των επιδομάτων γάμου και διαχειριστικών λαθών, και έστειλε τα ΜΑΤ για να ολοκληρώσει το έργο της.

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Καρφούρ-DIA-Μαρινόπουλος (Παράρτημα Θεσσαλονίκης)
«Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην εταιρεία να συσπειρωθούν στο σωματείο και ακόμη πιο μαζικά να στείλουν την απάντησή τους οργανωμένα μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία το αμέσως επόμενο διάστημα. Καλούμε, επίσης, την κεντρική διοίκηση του σωματείου να παρέμβει, να καταδικάσει και να καταγγείλει τη στάση της εργοδοσίας με σκοπό να κατατρομοκρατήσει τους αγώνες των εργαζομένων. Η διοίκηση του παραρτήματος Θεσσαλονίκης καλεί όλα τα σωματεία και τα διοικητικά συμβούλια να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων», τονίζει το Σωματείο.

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, DIA» μέσα από τη γενική του συνέλευση, που έγινε την Κυριακή 5-1-14, υπερψήφισε την πρόταση για κήρυξη απεργίας μέσα στο μήνα Γενάρη.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι της εταιρείας με τη συμμετοχή τους και τη συζήτηση που έγινε στη γενική συνέλευση έδειξαν την αποφασιστικότητά τους και τη θέληση να αγωνιστούν να μην περάσουν τα σχέδια της εταιρείας για μειώσεις των μισθών. Αντιλαμβανόμενοι πως αυτό είναι η αρχή για παραπέρα μειώσεις διατράνωσαν την απόφασή τους πως πρέπει να αγωνιστούν για να πάρει πίσω η εταιρεία το κόψιμο των δύο επιδομάτων, του γάμου και το ταμειακό. 
Συμφώνησαν πως η υπόθεση του αγώνα τους είναι υπόθεση όλων των συναδέλφων της εταιρείας και για αυτό αποφάσισαν πως θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις, μαζικές εξορμήσεις και συσκέψεις, σε όλα τα καταστήματα του νομού και τις αποθήκες για την καλύτερη ενημέρωση, συζήτηση και προετοιμασία του αγώνα με όλους τους συναδέλφους της εταιρείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: