Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Καρδίτσας για τη συμβολική εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά













Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμβολική εκδήλωση των σωματείων που ανήκουν στο ΠΑΜΕ (Σωματεία Ιδιωτικών υπαλλήλων, Οικοδόμων, και Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας).
Συμμετείχαν η Ενωτική ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ΚΥ Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ). Στη συγκέντρωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κρατώντας τις αποστάσεις, με μάσκες και γάντια, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων.

Ο Έκτορας Γάζος γραμματέας της Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών μιλώντας στην συγκέντρωση αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα των δομών υγείας της Καρδίτσας και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Δεν διστάζουμε, όμως, ούτε λεπτό. Όπως μπήκαμε μπροστά μαχητές ενάντια στην επιδημία, έτσι θα μπούμε και πάλι μπροστά μαχόμενοι για τα δικαιώματά μας. Έχουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς, τη συμμαχία μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτά είναι τα όπλα μας για τη μάχη της επόμενης ημέρας απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις τους.
Τιμούμε τη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης.»
Στη συνέχεια ο Κώστας Τζέλλας πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στον χαιρετισμό του κάλεσε όλους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους και να αγωνιστούν ενάντια σε όλα αυτά που έρχονται την επόμενη μέρα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην δύσκολη κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτών και μάλιστα τώρα που ξεκίνησε η καλλιεργητική περίοδος.
Ο Στέλιος Σαριδάκης πρόεδρος του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Καρδίτσας, στην ομιλία του έκφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξή στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όσους δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, που οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, στους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. «Παραμένουμε-είπε- στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς και την στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού και στην Καρδίτσα. Ολοκληρώνοντας τόνισε: «Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.
Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!»
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι το μνημείο του εργάτη όπου κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των σωματείων των φορέων της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και της ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ.
Ξεχωριστή συμβολική συγκέντρωση-με τα ίδια μέτρα προφύλαξης- πραγματοποιήθηκε και στην Σέκλιζα όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Καρδίτσας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας, ο Αγροτικός Σύλλογος, η Ομάδα Γυναικών "Αγγελική Φυτσιλή" (μέλος ΟΓΕ), η Τοπική κοινότητα Σέκλιζας, ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Αθλητικός Σύλλογος "Νεφέλη". Χαιρετισμό έκανε εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Σέκλιζς "Αγγελική Φυτσιλή" η πρόεδρος Κουλούρη Σοφία, ενώ η ομιλία έγινε από την Κούτρα Χαρά μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας.
Γάζος Έκτορας, Γραμματέας του ΔΣ της ΕΙΝΚΥΝΚ
ΟΜΙΛΙΑ στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση
«Το τελευταίο τρίμηνο έχει σημαδευτεί από την παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Μαζί με τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων άρχισε να χάνεται και η ειδυλλιακή εικόνα που είχαν αρχίσει να πλάθουν τα κρατικά επιτελεία ανά τον κόσμο για την ανάπτυξη που ήρθε και πλέον θα ήταν περισσότερο εξασφαλισμένη από την προηγούμενη φορά. Έσβησε το παραμύθι της προστασίας των αδύναμων και διαγράφτηκε η επιχειρηματολογία ότι η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα θα εξασφάλιζαν πλούτο και ευημερία στους πολλούς.
Όσον αφορά την υγεία, η ανάπτυξη που μας υποσχέθηκαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, ισοδυναμούσε με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Η επιχειρηματικότητα αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν μπορεί να ενισχύσει την υγεία, αλλά αντίθετα εγκυμονεί ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Η ανταγωνιστικότητα οδηγεί στον τσακωμό των βιομηχάνων για το ποιος θα πουλήσει πρώτος και περισσότερες μάσκες, φάρμακα, αντισηπτικά και αύριο εμβόλια. Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος με τους όρους της αγοράς οδήγησε ολοταχώς στην υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων. Όλα τα προηγούμενα οδήγησαν στην αποσάθρωση των συστημάτων υγείας σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη, όπως και στην Ελλάδα.
Η επικίνδυνη για το λαό κατάσταση γίνεται ακόμα πιο αποκαλυπτική όταν αναλογιστούμε τα πολυπρόβλητα μέτρα τα οποία υλοποίησε η σημερινή κυβέρνηση. Μας λένε ότι τα μέτρα απέδωσαν. Ποια μέτρα όμως ήταν αυτά που πήρε η κυβέρνηση και απέδωσαν εκτός από αυτά που καταφέραμε εμείς οι ίδιοι? Μας είπαν ότι πρέπει να καθυστερήσουμε την εξάπλωση της επιδημίας για να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας. Παρόλα αυτά τα νοσοκομεία καταγράφουν ακόμα τις τεράστιες ελλείψεις που είχαν και πριν την υγειονομική κρίση. Τα κέντρα υγείας όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αποδυναμώθηκαν από προσωπικό λόγω μετακινήσεων. Στην κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε, η κυβέρνηση έφτασε να απολύει γιατρούς σε νοσοκομεία της Αθήνας και να διώχνει συμβασιούχες καθαρίστριες για να ξαναφέρει τις ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες.
Δεν δικαιούται, όμως, ούτε και η προηγούμενη κυβέρνηση να μιλάει και να κουνάει το δάχτυλο. Γιατί ενώ αυτοί κυβερνούσαν φρόντισαν να μην μονιμοποιηθούν οι χιλιάδες συμβασιούχοι στην υγεία, προχώρησαν την πορεία μετεξέλιξης του ΕΣΥ σε Α.Ε., βάθυναν την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος και της δημόσιας υγείας, δεν ενέταξαν του υγειονομικούς στα ΒΑΕ. Μαζί κάνουν τα στραβά μάτια στους μεγαλοεγοδότες που δεν τηρούν τα μέτρα για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μαζί εναρμονίζουν τους νόμους στην Ελλάδα με το αντεργατικό δίκαιο της Ε.Ε. που έχει ως αποτέλεσμα την ανεργία και τη φτώχεια με σκοπό την εξασφάλιση της κερδοφορίας λίγων επιχειρηματικών ομίλων.
Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος κόσμος. Οι εργάτες, οι υγειονομικοί και οι λαοί όλου του κόσμου είδαν και αγκάλιασαν με την καρδιά τους την ανιδιοτελή προσφορά των Κουβανών υγειονομικών με τις αποστολές αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο. Εμείς ξέρουμε πώς τα καταφέρνει μία μικρή σε πληθυσμό χώρα, με ένα εμπορικό αποκλεισμό εδώ και έξι δεκαετίες, να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, ενώ άλλα καπιταλιστικά κράτη και παγκόσμιες υπερδυνάμεις βλέπουν τα συστήματα υγείας τους να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα. Η ειδοποιός διαφορά, λοιπόν, είναι ποιανού τα συμφέροντα έχει στόχο να εξυπηρετήσει το κάθε κράτος. Μόνο ένα κράτος εργατικό μπορεί να καταφέρει αυτά που δεν μπορούν να καταφέρουν οι εκατοντάδες δισεκατομμυριούχοι στα καπιταλιστικά κράτη του κόσμου.
Γνωρίζουμε ότι ο κίνδυνος είναι μπροστά μας. Αφενός ένα πολύ πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας και αφετέρου ένα σίγουρο δεύτερο κύμα επίθεσης σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει από την προηγούμενη οικονομική κρίση.
Δεν διστάζουμε, όμως, ούτε λεπτό. Όπως μπήκαμε μπροστά μαχητές ενάντια στην επιδημία, έτσι θα μπούμε και πάλι μπροστά μαχόμενοι για τα δικαιώματά μας. Έχουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς, τη συμμαχία μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτά είναι τα όπλα μας για τη μάχη της επόμενης ημέρας απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις τους.
Τιμούμε τη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ 1 ΜΑΗ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέες και νέοι
Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε σήμερα τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.
Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.
Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όσους δίνουνε άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, που οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Πολιτικές που εμπορευματοποίησαν ακόμη περισσότερο την Υγεία, για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Που έστειλαν και στέλνουν χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα ακόμα και σε ομαδικούς τάφους, όπως στις ΗΠΑ.
Η πανδημία για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε το σύνθημα ότι: ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.
Οι μάσκες έπεσαν!
Αποδείχτηκε πως είναι τεράστιο ψέμα αυτό που μας λένε, ότι χωρίς την καπιταλιστική οικονομία και τους καπιταλιστές δεν μπορούμε να ζήσουμε.
Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή, την οποία επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού, έδειξε ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι μόνο οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό που δίχως αυτούς δε λειτουργεί τίποτε. Αυτοί που στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον πάνε για δουλειά, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους.
Οι εργαζόμενοι στα super market, στον επισιτισμό γνωρίζουν ότι βρέθηκαν στις πρώτες γραμμές αυτής της πανδημίας. Το αναγνωρίζουν όλοι, φαίνεται και από τις καμπάνιες και από τα δημόσια «ευχαριστώ» των επιχειρήσεων, των καναλιών, των κυβερνήσεων.
Φτάνει αυτό; Φτάνει να λέμε ότι είναι ήρωες; Πίσω από τη βιτρίνα, τα μεγάλα λόγια και τις κολακείες κρύβεται η εκμετάλλευση, η υποκρισία, τα ψέματα. Θα απαντήσουμε με τα λόγια μιας συναδέλφου από την Ιταλία. Κάποιοι λένε ότι «είμαστε ήρωες», αναφέρει. «Δεν το νομίζω, κάνουμε τις δουλειές μας. Δε θέλω να είμαι ήρωας. Απλά να σεβαστούν τη ζωή μου».
Πρέπει, λοιπόν, να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας! Οι εργαζόμενοι στα ταμεία, στα ράφια, στα ψυγεία, στην τροφοδοσία, στα καφέ, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκτεθειμένοι στον ιό, είναι από τους πιο χαμηλόμισθους, τους πιο κακοπληρωμένους. Είναι οι εργαζόμενοι που στη συντριπτική πλειοψηφία εργάζονται part time, με τετράωρα - εξάωρα και όχι από επιλογή τους. Είναι αρκετοί εργαζόμενοι που δουλεύουν με ολιγόμηνες αλλά και ολιγοήμερες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή, εργαζόμενοι που τώρα βρίσκονται εκτεθειμένοι στον ιό και αύριο θα είναι άνεργοι.
Τα μπόνους, που ανακοινώθηκαν από τις διάφορες εταιρίες, αφορούν στην πλειοψηφία τους διατακτικές επιταγές αγορών, που επιστρέφουν στα ταμεία των ίδιων επιχειρήσεων. Σε συνθήκες πανδημίας οι εργαζόμενοι θα έπρεπε εξ’ αρχής να ήταν πλήρως προφυλαγμένοι με όλα τα μέσα προστασίας, να υπήρχε κατοχυρωμένο και υποχρεωτικό επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και κυρίως να είχαν μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με 8ωρο - 5μερο. Όλα τα άλλα λόγια είναι κούφια και υποκριτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμάμε την αξία που έχουν οι οποιεσδήποτε προσθήκες που αυξάνουν το εισόδημα των εργαζομένων.
Φάνηκε ξεκάθαρα ποια είναι τα παράσιτα που δεν έχουν καμιά χρησιμότητα, που εγκληματούν σε βάρος μας. Είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτοί που αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, το εργατικό δυναμικό στην υγεία και στην έρευνα, για να κερδίζουν και αυτήν την περίοδο δισεκατομμύρια. Αυτοί που επιλέγουν πόσοι άνθρωποι θα ζήσουν και πόσο με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων τους και μόνο.
Οι κλινικάρχες στην Ελλάδα διαπραγματεύονταν πόσα θα πάρουν από τους φορολογούμενους για να παραχωρήσουν τις ΜΕΘ, δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας των εργαζόμενων και των ασθενών. Στις ΗΠΑ χώρα πρότυπο των αντιασφαλιστικών ανατροπών κάθε ασθενής έπρεπε να πληρώσει 40.000 ευρώ για να έχει δικαίωμα στη θεραπεία. Οι καπιταλιστές στην υγεία, πατούσαν πάνω στην αγωνία του λαού και πουλούσαν τα τεστ από 150 μέχρι 300 ευρώ. Οι φαρμακοβιομηχανίες διαγκωνίζονται ποιος θα πουλήσει περισσότερα φάρμακα, ποιος θα αποκτήσει πρώτος την πατέντα για το εμβόλιο. Τα supermarket και οι βιομηχανίες τροφίμων αυξάνουν τα κέρδη τους όσο ποτέ μέχρι σήμερα. Οι «χορηγίες» και οι «φιλανθρωπίες» τους θέλουν να κρύψουν το προφανές: τα ψίχουλα που δίνουν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που παίρνουν από την εργατική τάξη και το λαό. Ζητούν από την κυβέρνησή τους να πληρώνει και να ασφαλίζει τους εργαζόμενους από χρήματα που προέρχονται από τη φορολογία του λαού. Βρήκαν ευκαιρία να τσαλαπατήσουν ό,τι απέμεινε όρθιο από τα εργατικά δικαιώματα με αφορμή την επιδημία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ανοχή και την πολιτική συναίνεση των κομμάτων των αντεργατικών πολιτικών της ΕΕ του κεφαλαίου και των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να καταργήσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε παραμείνει όρθιο με τους σκληρούς μας αγώνες μέσα στην προηγούμενη κρίση, να εντείνουν την εκμετάλλευση σε βάρος της εργατικής τάξης.
Έχουν συνεργούς την ηγεσία της ΓΣΕΕ και άλλων εργατοπατέρων που ξεπληρώνουν στην κυβέρνηση και στο ΣΕΒ τα γραμμάτια της στήριξης, που τους παρέχουν, για να εξακολουθούν να στέκονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης, με την πλήρη συμφωνία τους σε όσα μέτρα έχουν παρθεί και σε όσα ακόμη έρθουν, για να τσακίσουν όσα δικαιώματα απέμειναν. Έχουν στο πλευρό τους την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, που για τους εργαζόμενους της Καρδίτσας «ψόφησε και βρώμησε», αφού στέκεται μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Που ήταν αυτοί που σήμερα καταθέτουν υποκριτικά στεφάνια, όταν παλεύαμε για τα αντισηπτικά και τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς; Πού ήταν όταν συλλογικά απαιτούσαμε με συμβολικές κινητοποιήσεις να καλυφθούν τα κενά στην Υγεία; Τι φοβήθηκαν μην φάνε πρόστιμο; Τους λέμε να μην ανησυχούν …. γιατί τα χρέη τους στα αφεντικά τους τα ξεπληρώνουν, δεν πρόκειται όμως ποτέ να ξεπληρώσουν όσα είναι γραμμένα στα κιτάπια των εργατών.
Η 1η Μάη μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός.
Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα, που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία, να παραμείνουν. Ήδη κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς – του μισού μισθού ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί πάλι.
Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.
Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
ΠΑΜΕ - Γραμματεία Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: