Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ



Με μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στην Καρδίτσα τα τελευταία χρόνια, απάντησαν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, οι φοιτητές και οι μαθητές στα νέα και παλιά μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να σημειωθεί η μαζική παρουσία με τα πανό  τους των μαθητών από σχολεία που είναι σε κατάληψη και των φοιτητών της Κτηνιατρικής.
Τα μαγαζιά με απόφαση του εμπορικού συλλόγου έμειναν κλειστά. Οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία που πραγματοποιούνταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συμμετέχοντας σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση που χαρακτηρίζονταν από παλμό  αγωνιστικότητα.
Απεργιακές φρουρές από πολύ νωρίς το πρωί περιφρούρησαν την απεργία στις αλυσίδες καταστημάτων της πόλης.

Την συγκέντρωση άνοιξαν με χαιρετισμούς  εκπρόσωποι των μαθητών (ο Κ. Φιλίπου), των φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής (Κ. Οικονόμου) και των αγροτών (Β.Μπούτας)  που τόνισαν την σημασία της οργανωμένης,  κοινής δράσης και αγώνα, ο καθένας από το μετερίζι του και όλοι μαζί σε ένα μέτωπο ανατροπής της βαρβαρότητα που βιώνουμε.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέλιος Σαριδάκης πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, μέλος του ΔΣ του εργατικού κέντρου Καρδίτσας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που, αφού ανέλυσε τα μέτρα που ψηφίστηκαν αλλά και αυτά που έρχονται κάλεσε όλους να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και αγωνιστικότητα τους αγώνες.
«Η σημερινή απεργία είναι η αρχή! Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με τα αιτήματά μας, τους στόχους και την κατεύθυνση της πάλης. Απαντάμε με νέα γενική απεργία στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Δημιουργούμε στην πράξη ένα τεράστιο λαϊκό τείχος, ώστε να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά - αντιασφαλιστικά μέτρα.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών του νομού μας που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!».
Στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης επικεφαλής συμβολικά  ήταν τρακτέρ.
Συγκλονιστική ήταν η στιγμή στην κατάληξη της πορείας στην πλατεία δικαστηρίων στο μνημείο των εκτελεσμένων αγωνιστών, όταν μαθητές-φοιτητές «συνομιλούσαν» με τους εργαζόμενους και του αγρότες με συνθήματα.























Δεν υπάρχουν σχόλια: