Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς - 12 Νοέμβρη απεργούμε



Την Πέμπτη στις 12 του Νοέμβρη το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία. Η κατάσταση στην οποία μας φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μας οδηγεί στην εξόντωση. Και δεν αφορά μόνο τον κλάδο του εμπορίου αλλά κάθε κομμάτι της κοινωνίας κάθε ένα και κάθε μια, μικρό και μεγάλο.

Η στάση αναμονής για κάτι που μπορεί να αλλάξει είναι βούτυρο στο ψωμί κυβέρνησης, βιομηχάνων, σουπερμαρκετάδων, τραπεζιτών, ακόμα και της Ε.Ε.. Εάν δεν ξεσηκωθούμε δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κερδίσουμε κάτι. Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δεν είναι μια απλή υπόθεση που «εντάξει βρε αδερφέ δεν χάλασε ο κι κόσμος». Θα πάρουμε(;) σύνταξη στα 67, ποια θα είναι αυτή η σύνταξη 200 – 300€; θα αντέξουμε για να δουλέψουμε μέχρι τα 67; Θα μας κρατάνε στη δουλειά οι εργοδότες σ’ αυτή την ηλικία; Με το κομμάτι της υγείας, της περίθαλψης τι θα γίνει;

Είναι μερικά ερωτήματα που αυθόρμητα και φυσιολογικά προκύπτουν, που απασχολούν τον καθένα και θα πρέπει να απαντιούνται. Έχουμε συνάδελφοι μια επιλογή την οποία θα πρέπει να σκεφτούμε καλά. Δεν είναι άλλη από το να ξεσηκωθούμε για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Στις αρχές του 2000 η τότε κυβέρνηση έφερνε το «νόμο Γιαννίτση» για το ασφαλιστικό. Οι εργαζόμενοι της χώρας και όχι μόνο ξεσηκώθηκαν βγήκαν στο δρόμο και μάλιστα βγήκε πολύς κόσμος τότε στο δρόμο. Καταφέραμε τότε συνάδελφοι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αυτό δεν έγινε στο μακρινό παρελθόν. Πολλοί το θυμούνται μιας και είχαν δραστηριοποιηθεί κιόλας.

Καθένας λοιπόν μέσα από τον κλάδο του και συμμαχώντας με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους κλπ, μπορούμε και καλύτερα να οργανωθούμε, να οργανώσουμε την πάλη μας και αποτελέσματα να έχουμε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας, εμείς παράγουμε τα πάντα.

Τίποτα δεν γίνεται αν μένουμε θεατές. Αντίθετα μπορούμε να τα ανατρέψουμε όλα αν ξεσηκωθούμε.


  • Σας καλούμε την Πέμπτη 12 Νοέμβρη να απεργήσετε, γνωρίζοντας πόσο ζόρικο είναι να χαθεί το μεροκάματο, αλλά σκεφτείτε και πόσα μεροκάματα θα χαθούν από ‘δω και πέρα αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
  • Σας καλούμε στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: