Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ σχετικά με τις αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Πέρασαν δέκα μέρες απο τις 27/2 που οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αποφάσισαν να καλέσουν Συνέδριο και αρχαιρεσίες για την Κυριακή 15 Μάρτη και δημόσια δεν πήρε κανείς χαμπάρι για το γεγονός.
 


Παρά τις αντιδράσεις των εκλεγμένων με τη στήριξη του ΠΑΜΕ συμβούλων, ότι πρέπει να συζητήσουμε στο Δ.Σ. τον Απολογισμό Δράσης, το Πρόγραμμα Δράσης, τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων απο τα σωματεία που θα πάρουν μέρος, την συγκρότηση των ψηφοδελτίων μετά τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων και ότι το 15μερο δε φτάνει για να γίνουν όπως πρέπει οι διαδικασίες αυτές, αρνήθηκαν πεισματικά να αλλάξουν ημερομηνία. Μάλιστα ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι τα σωματεία σχεδόν όλα έκαναν εκλογές, οπότε προλαβαίνουν να τακτοποιηθούν μέσα στη βδομάδα.
Καταψηφίσαμε την πρόταση για τις 15/3 και επιμείναμε στην θέση μας να γνωστοποιηθούν και να ελεγχθούν απο το Δ.Σ. τα πρακτικά των σωματείων και οι αντιπρόσωποι και μετα να υποβληθούν υποψηφιότητες. Μετά την επιμονή μας δέχτηκαν να ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ. τη Δευτέρα 9 Μάρτη για να συζητήσει και αυτά τα ζητήματα.
Η τακτική της πλειοψηφίας, είναι να μην πραγματοποιεί κανένα ετήσιο συνέδριο και να κάνει τα εκλογικά συνέδρια κάθε τρία χρόνια με διαδικασίες απαράδεκτες, κλειστές, χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των αντιπροσώπων που καλούνται μόνο να ψηφίσουν και να φύγουν, λες και θέλει να μην μάθει κανείς Καρδιτσιώτης ότι υπάρχει συνέδριο. Και μιλάμε για μια διαδικασία που είναι κορυφαία για το συνδικαλιστικό κίνημα στο νομό μας και που θα έπρεπε να αποτελεί σημαντικό γεγονός για τους εργαζόμενους της περιοχής μας, αλλά και για τα άλλα στρώματα.
Σε μια περίοδο που οι συγκυβερνήσεις έχουν ισοπεδώσει καταχτήσεις και δικαιώματα, που το κεφάλαιο απαιτεί να μας κάνει σκλάβους για ένα κομμάτι ψωμί, το συνέδριο πρέπει να αποτελέσει σταθμό στις εξελίξεις σε επίπεδο νομού, οι εργαζόμενοι να συζητήσουν τα προβλήματά τους, τη στάση των εκλεγμένων την περασμένη τριετία, το πως θα αντιμετωπίσουν την επίθεση το επόμενο διάστημα και να εκλέξουν και την καινούργια διοίκηση.
Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων νόθων συνεδρίων, ανησυχούμε και για τις φετινές διαδικασίες διότι όλα δείχνουν επανάληψη του σεναρίου. Το Δ.Σ. για τις 27/2 καλέστηκε εκτάκτως την προηγούμενη μέρα ενώ ήταν γνωστό και δημοσίως ανακοινωμένο ότι την ώρα εκείνη θα γινόταν συλλαλητήριο για το νέο μνημόνιο της καινούργιας συγκυβέρνησης, ενώ για τις 15 Μάρτη είναι απο αρκετό καιρό προγραμματισμένη η πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών για το γιορτασμό του Κιλελέρ. Επίσης η πρόσκληση για το συνέδριο που στάλθηκε στα σωματεία τη Δευτέρα 2 Μάρτη δε βάζει προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών και προκαλεί ερωτήματα: πρώτο, θα έφτασε άραγε στα σωματεία που έχουν έδρα εκτός πόλης; δεύτερο, μέχρι πότε θα φέρνουν δικαιολογητικά συμμετοχής για τους αντιπρόσώπους; τρίτο, πως θα γίνουν ψηφοδέλτια πριν το συνέδριο αφού δεν υπάρχει προθεσμία που τα σωματεία θα φέρουν δικαιολογητικά για τους αντιπροσώπους που θα είναι υποψήφιοι ; και πολλά άλλα...
Παρά τη δήλωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου ότι φέτος θα συμμετέχουν λιγότερα απο τριάντα σωματεία, παραμένει η ανησυχία ότι θα πάρουν μέρος αρκετά που δε έχουν καμία δράση και υπάρχουν μόνο στα χαρτιά για να βγάζουν αντιπροσώπους και διοίκηση που στηρίζει την αντεργατική ΓΣΕΕ, που στηρίζουν όλοι μαζί κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων του νομού μας. Φαίνεται ότι δε θέλουν να απολογηθούν μπροστά στους εργαζόμενους για την αδράνειά τους τόσα χρόνια στα προβλήματα των εργαζομένων, για τη στήριξη των αντεργατικών επιλογών των κυβερνήσεων, αλλά θέλουν να περάσουν στα γρήγορα το συνέδριο και να τελειώνουν, όπως και τις προηγούμενες φορές.
Καλούμε τους συμβούλους της πλειοψηφίας, την ύστατη στιγμή να φέρουν στο Δ.Σ. τη Δευτέρα 9 Μάρτη όλα τα Πρακτικά όλων των σωματείων που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο, δικαιολογία δεν υπάρχει αφού  όπως δήλωσε ο πρόεδρος σχεδόν όλα έκαναν εκλογές. Να φέρουν Απολογισμούς και Πρόγραμμα Δράσης, να ελεγθούν και να νομιμοποιηθούν οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση και να πάμε σε ένα συνέδριο που θα έχει στο επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων, τις αιτίες που τα γεννούν και πρόγραμμα δράσης για την αντιμετώπισή τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες που και αυτοί πλήτονται βάναυσα απο την αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε και προσωπικά τους αντιπροσώπους των σωματείων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν καθαρές διαδικασίες, όπως ταιριάζει σε εργάτες που αγωνίζονται για το δίκιο τους, καλούμε και τους εργαζόμενους της περιοχής μας να απαιτήσουν Εργατικό Κέντρο και συνδικαλιστικό κίνημα στο νομό μας που θα αντιπαλεύει την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, χωρίς συμβιβασμούς, που μαζί με τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες  συμμάχους μας στον αγώνα αυτό, θα ανοίγει το δρόμο για αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: