Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Εργαζόμενοι και μικροί έμποροι συντονίζουμε τη δράση μας για να γίνουμε πιο δυνατοί
http://trikkipress.gr/wp-content/uploads/2014/02/PASEBE.jpg(κοινό έντυπο του Σωματείου με την Γραμματεία Καρδίτσας της ΠΑΣΕΒΕ)
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Με την υπουργική απόφαση για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στα εμπορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η  συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λειτουργεί και νομοθετεί σαν  πιστός  υπάλληλος των ντόπιων και ξένων εμπορικών αλυσίδων.
Παρά την κρίση μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να συσσωρεύουν κέρδη: ΤΖΑΜΠΟ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΡΟ ΑΕ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΝΤΕ ΑΕ, IKEA, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΖΑΡΑΣ, ΑΤΤΙΚΑ, ESTEE LAUDER , GROUP 4 SEGURICOR κ.α.
Την ίδια περίοδο ακόμα και σε αυτές της επιχειρήσεις με την τεραστία κερδοφορία:  
Xιλιάδες εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, οι μισθοί και συνολικά οι αμοιβές των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες έπεσαν στα τάρταρα και εξακολουθούν να μειώνονται. 
Οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν και οι εργαζόμενοι εργάζονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας, όποτε θέλει ο εργοδότης σε συνθήκες εντατικοποίησης και χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας και η κυβέρνηση ετοιμάζεται μέσω δήθεν πιλοτικής εφαρμογής να καταργήσει εντελώς και παντού την κυριακάτικη αργία.Προβλέπεται άλλωστε από τη συμφωνία της συγκυβέρνησης με την τρόικα και την Ε.Ε. να γενικευθεί σε όλη τη χώρα από την άνοιξη του 2015! 
Για τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τα προϊόντα έγιναν ακριβότερα, οι αυξήσεις συνεχίζονται, η ποιότητα των προϊόντων  υποβαθμίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. 
Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου (Σούπερ Μάρκετ) που ξεζουμίζουν εργαζόμενους και καταναλωτές έχουν στην πράξη καταργήσει τους μεσάζοντες και προμηθεύονται τα προϊόντα τους απευθείας από τους παραγωγούς, εκμεταλλεύονται άγρια ένα μεγάλο μέρος των φτωχών αγροτών, των κτηνοτρόφων της χώρας μας.
Ταυτόχρονα μέσα και από την κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ προωθείται ο στόχος της προγραμματισμένης και μεθοδευμένης οικονομικής εξαθλίωσης και εξόντωσης των μικρών εμπόρων – αυτοαπασχολουμένων.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι τμήμα της συνολικής πολιτικής της λεγόμενης απελευθέρωσης των επαγγελμάτων που μόνο στόχο έχει να διευκολύνει και να προωθήσει την κυριαρχία των μονοπωλιακών επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο. Τα υπόλοιπα περί εξυπηρέτησης του τουρισμού και των καταναλωτών είναι λόγια για να μας «κοιμίζουν».

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους αλλά και η κρίση τους όλα αυτά τα χρόνια.

Κέρδη για τα μονοπώλια, την μεγάλη εργοδοσία ντόπια και ξένη, ανεργία και φτώχεια για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, τα λαϊκά στρώματα.
Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία μας καλούν να κάνουμε ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες θυσίες.
Ενώ έτσι έχει η κατάσταση, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) για μια ακόμα χρονιά ετοιμάζεται σε συνεργασία με τους μεγαλοεργοδότες να μειώσει τους μισθούς και να αυξήσει τα ωράρια εργασίας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα «πρόθυμοι» και χρήσιμοι για την κυβέρνηση και τους μεγαλέμπορους αναδείχτηκαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  της  ΕΣΕΕ αλλά και των εμπορικών ομοσπονδιών και των περισσότερων εμπορικών συλλόγων.
Αφού πρώτα συμφώνησαν με τις 7 Κυριακές.
Αφού αρνήθηκαν κατηγορηματικά να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους.
Αφού προσήλθαν γονυπετείς στους στημένους διαλόγους, ΤΩΡΑ διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος!!!

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων να δυναμώσει την κοινή δράση μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο, με το αγωνιστικό, ταξικό κίνημα των εργαζόμενων.
Η κοινή δράση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων και η οικοδόμηση της συμμαχίας τους είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της επίθεσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά.

Να απαντήσουμε με οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, με δυνάμωμα των συνδικάτων, να γίνουν πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι απέναντι στους εργοδότες.
Με οργάνωση των μικρών εμπόρων στα σωματεία, τις τοπικές ενώσεις, στους εμπορικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα για να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και μονοπωλίων. 
Μέτωπο ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Έξω οι εργοδοτικοί, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, τα τσιράκια των εργοδοτών από τα συνδικάτα.
Δυνατά με ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ παντού.
Είναι σκέτη κοροϊδία το επιχείρημα ότι θα τονωθεί η αγορά από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Με τσακισμένους μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, που έχει δημιουργήσει η πολιτική τους, έχουν το θράσος και μιλάνε για τόνωση της αγοράς.
Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με το κυριακάτικο άνοιγμα στα εμπορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης  το μόνο που θα συμβεί, είναι να μεταφερθεί ο τζίρος από τα δεκάδες χιλιάδες μικρά και μεσαία μαγαζιά των συνοικιών και των γύρω δήμων σε ελάχιστες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες του κέντρου.

 Παλεύουμε για:
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. 
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία
Δεν υπάρχουν σχόλια: