Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ακύρωση απολύσεων στα Σ/Μ Λάρισα



Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας και συγκεκριμένα η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση του δικαστηρίου να ακυρώσει τις απολύσεις δώδεκα υπαλλήλων στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την ακύρωση των απολύσεων 12 συναδέλφων εργαζομένων στα ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απολύθηκαν πριν από ένα χρόνο από την επιχείρηση γιατί δεν είχαν δεχτεί να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που μείωναν τους μισθούς τους, είναι πρωτοπόροι εργαζόμενοι, οι περισσότεροι εκλεγμένοι στην σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στα ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, που ακόμα και μετά την απόλυσή τους συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που αφορούν τόσο προβλήματα των εργαζομένων της επιχείρησης, αλλά και του κλάδου συνολικά.

Μπροστά στην λύσσα της εργοδοσίας να ξεπαστρέψει όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιδρά στις μεθοδεύσεις της, δεν δίστασαν να απολύσουν ακόμα και συνάδελφο ο οποίος ανήκει στην κατηγορία ΑμΕΑ, γνωρίζοντας ότι απαγορεύεται από το νόμο. Στους περισσότερους δεν είχε αποδοθεί η αποζημίωση που οφείλουν να καταβάλουν μαζί με την απόλυση στους εργαζόμενους, καθώς επίσης και τα δεδουλευμένα, μέχρι και την ημέρα της απόλυσής τους.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει το δρόμο που πρέπει να επιλέξουν οι εργαζόμενοι, οργανωμένα και συλλογικά με τα ταξικά σωματεία τους, με το κεφάλι ψηλά να δίνουν την μάχη διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και να μην χαρίζουν τίποτα στην εργοδοσία. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι η εργοδοσία δεν θα συνεχίσει να χτυπά τους εργαζόμενους με ότι μέσα και μηχανισμούς διαθέτει.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι μαχητική και αποφασιστική σε κάθε περίπτωση, αξιοποιώντας την πείρα τους και βγάζοντας σωστά συμπεράσματα τόσο από την δράση τους, αλλά κι από την δράση της εργοδοσίας και των μηχανισμών της».

πηγή press-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: