Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Συμμετέχουμε στην απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 13 Απρίλη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ 2014 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ 


Το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης πέρα από τη δρομολόγηση νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα και στα Ταμεία, με συγκεκριμένη διάταξη που αναφέρει την ¨άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό¨ υλοποιεί και την πλήρη κατάργηση τους Κυριακής αργίας. 
Συγκεκριμένα, ορίζονται τουλάχιστον 3 τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται ¨πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τους τις Κυριακές του έτους¨ , χωρίς καν να απαιτείται απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη. 
Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων ιδιωτικών υπ. Καρδίτσας, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία μαζί με σωματεία αυτοαπασχολούμενων είχαν καταγγείλει ότι η απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο άνοιγε το δρόμο για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. 

Στόχος της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ήταν και είναι το πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων. 
Θυμήσου ότι η λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο ¨έφερε¨ τις ¨Λευκές νύχτες¨ όπου οι εμποροϋπάλληλοι υποχρεώθηκαν να δουλέψουν μέχρι τις 11 το βράδυ. 
Ποιος θα τους σταματήσει όταν θα υλοποιούν την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων; 
Η συμμετοχή μας στην απεργία Κυριακή 13 Απρίλη 2014 δεν αναιρεί τις ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μ.Ε.Τ.Α(ΣΥΡΙΖΑ) –ΕΜΕΙΣ(πρώην στελέχη ΠΑΣΚΕ), που εκφράζουν τον νέο και παλιό κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό γιατί υπονομεύουν ανοιχτά τις απεργίες που αποφασίζουν. 
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αποφάσισε μια κλαδική απεργία για τους 13 Απρίλη χωρίς να τη συνδέσει με τα φλέγοντα ζητήματα που είναι η υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, το ωράριο εργασίας, τις συνθήκες εργασίας , τις μειώσεις των μισθών, την απληρωσιά και όλα αυτά που ταλανίζουν τη ζωή τους καθημερινά, χωρίς οργάνωση, χωρίς αγωνιστικό πλαίσιο τέτοιο που να αφορά τους σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων 
Υπονομεύουν την απεργία Κυριακή 13 Απρίλη όπως υπονόμευσαν και την πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη, χωρίς οργάνωση, χωρίς προετοιμασία, με αίτημα να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι. 

Συμμετέχουμε στην απεργία 13 Απρίλη, με αιτήματα: 

Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο. 
Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. 
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχουν σχόλια: