Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Καμία απόλυση - καμία απομάκρυνση από το χώρο δουλειάς - κανένας μαθητής εκτός σχολείουΌλα τα προηγούμενα χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας ανελέητης λεηλασίας των εργασιακών δικαιωμάτων μας όχι μόνο των δικών μας, στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στο δημόσιο τομέα, στο ασφαλιστικό, στα αγροτικά ζητήματα.

Εδώ και χρόνια επιχειρείται η κατακρεούργηση του υποτυπώδους συστήματος παιδείας και υγείας και η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Με τις απολύσεις που έχουν εξαγγελθεί στο χώρο όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα γίνεται ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση όλων όσων μέχρι πρότινος θεωρούνταν λαϊκή περιουσία καθώς οι μαθητές οδηγούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση την ίδια στιγμή που υποβαθμίζεται το δημόσιο σχολείο.

Το ζήτημα αυτό προωθείται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και όχι κατ’ ανάγκην εξαιτίας του μνημονίου, αφού και στις χώρες που δεν υπάρχει «τρόικα» και «μνημόνιο» παίρνονται ακριβώς τα ίδια μέτρα (βλ. Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία κ.α.) Τώρα ενόψει και του Σεπτέμβρη, με την έγκριση της νέας δόσης, η Κυβέρνηση βρίσκει άλλη μια φτηνή δικαιολογία για να προχωρήσει σε περαιτέρω απολύσεις εργαζομένων και νέα αντιλαϊκά μέτρα που φυσικά δεν θα είναι τα τελευταία.

Το Σωματείο μας εδώ και χρόνια στέκεται ενεργά δίπλα στους εργαζομένους αλλά και στους άνεργους παλεύοντας όχι μόνο για τα αιτήματα του κλάδου αλλά χτυπώντας αυτή την πολιτική που γεννά τα προβλήματα που αφορούν κάθε λαϊκή οικογένεια, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο, νέο και νέα, αγρότη και αγρότισσα, γιατί τελικά τα προβλήματα που υπάρχουν μας αφορούν όλους και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε από τη ρίζα τους με συνεπή ταξικό αγώνα.

Σ’ αυτά τα πλαίσια συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόλυση, διαθεσιμότητα ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί που πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τους εργαζόμενους και γεμίζει την όλο και αυξανόμενη στρατιά των ανέργων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: