Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Απαγόρευση των διαδηλώσεων με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας





Το «πράσινο φως» για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τη βούληση του τοπικού αστυνομικού διευθυντή, έδωσε χτες, το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφασή του να κρίνει νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η άρχουσα τάξη, το πολιτικό προσωπικό της, το κράτος και η δικαιοσύνη της επιχειρούν να εμπεδώσουν και με αυτόν τον τρόπο, το δόγμα «νόμος και τάξη» και να τσακίσουν με τις απαγορεύσεις, τους περιορισμούς, την τρομοκρατία και την καταστολή τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Το ΠΔ που φέρει την υπογραφή του Ν. Δένδια, υπουργού της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) αναφέρει ότι:
«Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης».

«σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις».

Οσο για το τι εννοούν με τα περί «κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης» αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και χρόνια ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι και ο δήμαρχος της Αθήνας έχουν καταθέσει σχετική πρόταση...
Με το σχέδιο αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, ακόμα και μια συγκέντρωση 1.000, 5.000 ή 10.000 ανθρώπων σε κεντρικό δρόμο μεγάλης πόλης μπορεί να κρίνεται ότι είναι μικρή σε σχέση με την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και των μεγαλοσυμφερόντων της περιοχής... Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι «Η εκτίμηση περί του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους της συνάθροισης και η δυνατότητα περιορισμού της σε μέρος του οδοστρώματος ανήκει στον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος εκδίδει σχετική απόφαση...» όπως αναφέρει το σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: