Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δολοφονική επίθεση εργατών γης στη Μανωλάδα

Στη σύγχρονη γαλέρα θέλουν τον εργαζόμενο να τραβάει πολύ κουπί για τα αφεντικά του και είναι γνωστό απ' την ιστορία πως η αμοιβή στη γαλέρα ήταν όπως είναι και σήμερα ένα ξεροκόμματο, άντε και λίγο νερό. Και όταν το κουπί δεν τραβιέται άλλο και πας να σηκώσεις το βλέμμα ( ούτε λόγος να σηκώσεις το κεφάλι), πέφτει το μαστίγιο. Στο σήμερα και επειδή τυχαίνει να είμαστε και πολύ ευρωπαίοι δεν πέφτει μαστίγιο, πέφτουν σφαίρες.
Όταν απεργούν π.χ. οι ναυτεργάτες κάνουν λόγο για κλείσιμο των λιμανιών και διασυρμό της χώρας διεθνώς. Στην προκειμένη περίπτωση των τσιφλικάδων της Μανωλάδας θα μας πουν αυτοί που ξέρουν και αγαπούν την πατρίδα πως λέγεται;
(δεν περιμένουμε απάντηση, δεν θα δώσουν άλλωστε)
Συνάδελφοι είναι ξεκάθαρο τι θέλουν απ' τους εργαζόμενους. Δεν αξίζει στα παιδιά μας να τους παραδώσουμε τέτοια ζωή. Αγωνιστείτε - να πάρουμε ότι παράγουμε και ότι μας αξίζει στα χέρια μας - στο πλευρό των ταξικών σωματείων. Απεργήστε την Πρωτομαγιά, πάρτε μέρος στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ., οργανωθείτε στο σωματείο, κάντε πέρα τους ξεπουλημένους στην πλειοψήφια της ΓΣΕΕ. Εμείς είμαστε οι εργάτες, αυτοί που παράγουν τον πλούτο, αυτοί είναι οι κηφήνες που τρώνε από τον ιδρώτα μας.

Μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα:
  • κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία καθημερινά
  • δουλειά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας
  • χωρίς ασφάλιση
  • άσχημες συνθήκες διαβίωσης
  • έλλειψη κάθε μέτρου υγιεινής
  • χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • χθες δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από μπράβους της εργοδοσίας

Καταιγισμό από σφαίρες από απόσταση λίγων μέτρων, έριξαν χτες το απόγευμα άνθρωποι των μεγαλοτσιφλικάδων - φραουλάδων της Μανωλάδας σε εξαθλιωμένους εργάτες γης, μετανάστες! Οι περίπου 200 εργάτες μετά το τέλος της δουλειάς στα θερμοκήπια, πήγαν στα γραφεία της εταιρίας να ζητήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Εκεί, επιστάτες των αφεντικών πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τραυμάτισαν πάνω από 35 εργάτες. Οι 4 από αυτούς χτυπήθηκαν σοβαρά. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, στο Νοσοκομείο του Πύργου και στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Τότε δύο εκ των επιστατών, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, πήγαν στα αυτοκίνητά τους και πήραν τις καραμπίνες τους, ενώ ένας τρίτος πήρε ένα περίστροφο κι άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Αμέσως μετά, οι δύο πρώτοι επιστάτες όπλισαν τις καραμπίνες κι άρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό. Ακολούθησε χάος καθώς από τον καταιγισμό των πυρών 33 εργάτες γης έπεσαν αιμόφυρτοι κάτω ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια για να σωθούν από τις φονικές σφαίρες. Οι σφαίρες και τα σκάγια τούς βρήκαν στο κεφάλι, στα μάτια, στο λαιμό, στο στήθος, σε πολλά ζωτικά όργανα.
Οι δράστες με τη συνδρομή δύο οδηγών εξαφανίστηκαν από το χώρο και αναζητούνται από την αστυνομία, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη ο μεγαλοτσιφλικάς - ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Μάλιστα, ένας εκ των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι του 2009 είχε δέσει δύο μετανάστες εργάτες γης πίσω από ένα μηχανάκι και τους έσερνε στους δρόμους της Μανωλάδας με την υποψία και μόνο ότι είχαν κλέψει λίγα πρόβατα.
Λίγο αργότερα, περισσότερα από 10 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο που κείτονταν τραυματισμένοι οι εργάτες γης κι άρχισε η άμεση διακομιδή στο Κέντρο Υγείας και τα νοσοκομεία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποδιευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάρδας, Νίκος Χούντρας, στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το σοκαριστικό σκηνικό με τους δεκάδες αιμόφυρτους τραυματίες τού έδωσε την εντύπωση πως πρόκειται για περιστατικό από πολεμικό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: