Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

20 Φλεβάρη απεργούμε. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στη Κεντρική Πλατεία



Στις 20 Φλεβάρη όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, μαζικά να στηρίξουμε την πανελλαδική – πανεργατική απεργία. Η δύναμή μας βρίσκεται στην συμμετοχή και την αποφασιστικότητά μας. Εδώ και καιρό σε όλο το νομό Καρδίτσας οι συνάδελφοι εργαζόμενοι πλήττονται σε μια σειρά εργασιακούς χώρους. Έχουμε απολύσεις, καθυστερήσεις πληρωμών, αλλαγές στο ωράριο, εμπορικά που κλείνουν, συνάδελφοι που απολύονται και τους αρνούνται οι εργοδότες να τους δώσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Ταυτόχρονα και το σπουδαιότερο απ’ όλα, όλοι οι μεγαλοεργοδότες «κλείνουν το μάτι» στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Είναι ο διακαής τους πόθος αυτή τη στιγμή.
Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο συνάδελφοι πως μόνο με αντεπίθεση απέναντι σε όλα αυτά θα καταφέρουμε να μείνουμε ζωντανοί. Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας! Να βάλουμε τέλος στη σαπίλα να γίνεται ο ιδρώτας μας καταθέσεις και πλούτος για τους λίγους. Και όταν λέμε αντεπίθεση να είμαστε ξεκάθαροι τι εννοούμε.
Καταρχάς η απεργία όπως και κάθε απεργία είναι μια μάχη των εργαζομένων. Θα δοθεί λοιπόν αυτή η μάχη για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Από ‘κει και έπειτα αυτό που έχει μεγαλύτερο βάρος είναι η καθημερινή δράση. Δηλαδή η συσπείρωση στο σωματείο να δυναμώσει περισσότερο, η ενεργή συμμετοχή κάθε συναδέλφου, οι συζητήσεις στους εργασιακούς χώρους, το στήσιμο επιτροπών αγώνα στους χώρους αυτούς, η αποκήρυξη κάθε ξεπουλημένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας όπως π.χ. αυτή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) και το σημαντικότερο όλων οι στόχοι πάλης. Στόχοι πάλης που θα είναι σε ταξική κατεύθυνση, που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες, στόχοι πάλης για κάθε πρόβλημα που αφορά την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Σήμερα ένας τέτοιος άμεσος στόχος που πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου είναι να υπογραφεί εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Να επανέλθει ο κατώτερος μισθός 751€. Ο στόχος των βιομήχανων και των εφοπλιστών είναι να δουλεύουμε με 300 και 400€. Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα. Μπορούμε να τους νικήσουμε μέσα από τους συλλογικούς αγώνες μαζί με τους νέους, τους άνεργους, τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες.
Στη μάχη λοιπόν για να πετύχει η απεργία στις 20 Φλεβάρη. Όλοι μαζί σε κάθε εμπορικό, σε κάθε σούπερ μάρκετ, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ. το πρωί της Τετάρτης 20 Φλεβάρη στις 10:30 στην Κεντρική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: