Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στο "σκαμνί" ο πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου


Το Μάϊο του 2011 το Σωματείο κατήγγειλε την επιχείρηση παραγωγής χρωμάτων «EXCEL Α.Ε.», με έδρα την Καρδίτσα, για απολύσεις εργαζομένων και μη καταβολή δεδουλευμένων. Μεταξύ των απολυμένων ήταν και ο πρόεδρος του Σωματείου μας.

Στην καταγγελία που βγήκε τότε αναφερόταν «...η εργοδοσία της επιχείρησης γνωρίζει ότι δεν μπορεί να απολύσει συνδικαλιστή και μάλιστα πρόεδρο κλαδικού σωματείου. Γνωρίζει επίσης και τις διαδικασίες και την υποχρέωση της να προσέρχεται σε τριμερής συναντήσεις στην επιθεώρηση κάτι που παράνομα αρνείται, όταν πρόκειται να συναντηθεί με το Σωματείο...»  και συνέχιζε  «...ενώ προειδοποίησε εγγράφως τους υπαλλήλους για την επικείμενη απόλυσή τους, στη συνέχεια το αναίρεσε και τους απέλυε προφορικά, νωρίτερα από ότι η νομοθεσία ορίζει, φτάνοντας τελικά στην Επιθεώρηση Εργασίας μέσω δικηγόρου να αναδιπλώνεται στην πρώτη της απόφαση. Χρειάστηκαν επαναλαμβανόμενες πιέσεις, του Σωματείου αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στην επιθεώρηση για να πάρουν το δώρο του Πάσχα...» προβάλλοντας και την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση «…η πολιτική της κυβέρνησης, με την κατεδάφιση όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, είναι αυτή που δίνει αέρα σε τέτοιες πρακτικές, είναι αυτή που οπλίζει το θράσος και την ασυδοσία των εργοδοτών...»  και κατέληγε «Συνάδελφοι μη φοβάστε να καταγγείλετε τέτοια περιστατικά αυθαιρεσίας των εργοδοτών. Ελάτε σε επαφή με το Σωματείο σας. Μαζί να δώσουμε τη μάχη, να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα να γραφτεί στο Σωματείο του.»

Για την καταγγελία εκείνη που υπογραφόταν από τον πρόεδρο και την γραμματέα κατηγορούνται σήμερα και οι δυο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της εταιρείας και καλούνται να παρουσιαστούν, στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας, για προανάκριση.

Να είστε σίγουροι συνάδελφοι πως τέτοιες πρακτικές απέναντι στην διοίκηση του Σωματείου δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να σταματήσουν την συνδικαλιστική μας δράση. Αντιθέτως μας δυναμώνουν και μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μαζί σας για τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τις ανάγκες κάθε εργαζόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: