Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

18 Οκτώβρη απεργούμε όλοι - συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.



Συνάδελφοι, όχι άλλη επανάπαυση, όχι άλλη αναμονή, όχι άλλος εφησυχασμός, όχι άλλη ανάθεση ευθυνών σε άλλους. Ήρθε η ώρα ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ή δυναμώνουμε και ατσαλώνουμε με την  μαζική μας συμμετοχή στο Σωματείο μας προκειμένου μαζί με όλη την εργατική τάξη να τους βάλουμε φραγμό, ή τους αφήνουμε να μας τα πάρουν όλα και να μας οδηγήσουν στην μαζική εξαθλίωση.

Με τα νέα βάρβαρα μέτρα, θέλουν να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό ο οποίος θα καθορίζεται πλέον με νομοθετική ρύθμιση , να τσακίσουν τις συλλογικές συμβάσεις και ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.

Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία.

Μειώνουν  τις αποζημιώσεις στις απολύσεις. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα και καθιερώνουν ημερήσια εργασία  13 ωρών χωρίς πληρωμή υπερωριών.

Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, καταργούνται και οι Κλαδικές Συμβάσεις, πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο.

Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις στις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στα Sprider μετά την πρώτη μεγάλη μείωση που δέχτηκαν πριν ένα χρόνο δέχτηκαν και άλλη τώρα. Μισθοί που αγγίζουν πλέον τα 250€. Στα βιβλιοπωλεία «Παιδεία» μετά από την εκ περιτροπής εργασία για ένα εξάμηνο, η εργοδοσία πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και τους οφείλει και χρήματα. Η εργοδοσία Μαρινόπουλου προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην μείωση των αποδοχών των εργαζομένων με πρόσχημα την επαίσχυντη Συλλογική Σύμβαση του εμπορίου που υπέγραψε η εργοδοτική πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. Παρ’ όλα αυτά όμως οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι συσπειρώνονται στο Σωματείο παλεύουν για τη δουλειά τους, τα δικαιώματα που τους έχουν απομείνει και για τις οικογένειές τους. Στα Goody’s επίσης επέβαλαν στους εργαζόμενους ατομικές συμβάσεις. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, η μαζική  συμμετοχή μας στο Σωματείο, το παραπέρα δυνάμωμά του και ο οργανωμένος και ανυποχώρητος ταξικός αγώνας είναι μονόδρομος.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων του Νομού σας καλεί όλους να απεργήσετε την Πέμπτη 18 Οκτώβρη.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην Κεντρική Πλατεία στις 10:30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: