Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Μετά τα καλέσματα σε χειροκροτήματα, η Κυβέρνηση προχωρά σε καλέσματα «των ηρώων υγειονομικών» στην Ασφάλεια

 Μετά τα υποκριτικά και ανώφελα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια για τους ήρωες υγειονομικούς ,η κυβέρνηση τους καλεί στην Ασφάλεια δείχνοντας με την στάση της ότι οι υγειονομικοί δεν έχουν λόγο για να καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων και να αγωνίζονται για την αναγκαία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Είναι πρόκληση της κυβέρνησης, εν μέσω πανδημίας, να προσπαθεί να πνίξει κάθε φωνή που αναδεικνύει την επικίνδυνη και εγκληματική πολιτική της για την διαχείριση της κατάστασης.

Τις τελευταίες μέρες οι Πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Αγ. Σάββας) δέχονται ραβασάκια με κλήση από το νεκραναστημένο συνδικαλιστικό της ασφάλειας γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας.

Η Κυβέρνηση, μπροστά στο τρίτο κύμα πανδημίας, ένα χρόνο πλέον μετά το ξέσπασμα της, έχει χαρίσει δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ομίλους του τουρισμού, των αερομεταφορών. Έτρεξε να αγοράσει περιπολικά και εξοπλισμό καταστολής (όχι τις Αύρες, αυτές τις είχε αγοράσει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ) και θέλει να φέρει επιπλέον χιλιάδες ειδικούς φρουρούς, κάμερες και αστυνομία σε Πανεπιστήμια, Μετρό, και όπου αλλού φανταστούν. Αλλά επιμένει να μην προσλαμβάνει οδηγούς για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δασκάλους για τα σχολεία, υγειονομικό προσωπικό για τα νοσοκομεία!

Για να υπερασπίσει την αντιλαϊκή και αδιέξοδη πολιτική που παίζει στον τζόγο την υγεία του λαού για τα κέρδη λίγων ,το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να προσπαθεί να τρομοκρατεί και να καταστέλλει όποιον εναντιώνεται. Παίρνει μέτρα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων αλλά <<αδυνατεί>> να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Προσπαθούν μάταια να βάλουν στον γύψο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, όμως πήραν την απάντηση την 1η Μάη, στις 17 Νοέμβρη, στις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εκπαιδευτικών.

Ενώ η αντεργατική πολιτική, η τρομοκρατία και η καταστολή και οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών καταδικάζονται μαζικά από εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα από όλη την Ελλάδα που προχώρησαν σε κοινή σύσκεψη στις 4 Φλεβάρη και πήραν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και οργάνωσης του αγώνα.

Η ευθύνη των αγωνιστών υγειονομικών είναι απέναντι στον άνθρωπο που υποφέρει.

Το καθήκον του εργατικού κινήματος είναι η Απειθαρχία και ο Αγώνας ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και απαγορεύσεις.

Οι διώξεις, η τρομοκρατία και οι εκφοβισμοί, θα ακολουθήσουν τον δρόμο των Απαγορεύσεων Χρυσοχοϊδη… στον κάλαθο της ιστορίας

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: