Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Συμπαράσταση στους αγρότες


Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως βρισκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες στηρίζοντας τα αιτήματά τους, έτσι όπως ακριβώς αυτά διατυπώνονται από την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων. Πρόκειται για αιτήματα, που πατούν και στις δικές μας ανάγκες, στα δικά μας προβλήματα, αφού η επίθεση που δεχόμαστε όλοι μας από τις δυνάμεις του κεφαλαίου είναι ενιαία, και με αυτή την έννοια κοινός είναι και πρέπει να είναι και ο αγώνας μας.
Είναι κοινό το αίτημα για 12000 € αφορολόγητο, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και πρόνοια για όλους με ευθύνη του κράτους, τα δωρεάν φάρμακα, η σφράγιση όλων των βιβλιαρίων Υγείας για τους αγρότες, τους ανέργους υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους.

Μας αφορά η ανάκληση του σημερινού ορίου συνταξιοδότησης των 67 χρόνων και η τοποθέτησή του ηλικιακά στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και ανθυγιεινά. Μας αφορά η απαίτηση για συντάξεις αξιοπρέπειας, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, ανθρώπων που συντηρούν ολόκληρες οικογένειες ανέργων, είναι συντάξεις πείνας και ανέχειας.
Αφορά τον καθένα από μας το γεγονός ότι βασική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της συγχορδίας των κομμάτων, που κηρύσσουν σε όλους τους τόνους και ανταγωνίζονται για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είναι να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, αυτούς που έχουν ελάχιστο κλήρο, για να συντηρούν την οικογένειά τους.
Τασσόμαστε στο πλευρό τους και καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε αγρότη, τον κάθε συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, νέο και γυναίκα να στηρίξει αυτά ακριβώς τα αιτήματα, αυτή ακριβώς την προσπάθεια που γίνεται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες.
Το Σωματείο μας καλεί τα μέλη του να δώσουν αγωνιστικό παρόν τόσο στο συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη, 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όσο και αμέσως μετά να συμμετέχουν στην κινητοποίηση συμπαράταξης με τους μικρομεσαίους αγρότες στο χώρο του μπλόκου.
Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά!





Δεν υπάρχουν σχόλια: