Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Όχι άλλα ψίχουλα



Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Νομού Καρδίτσας καλεί τους συναδέλφους στο εμπόριο την Πέμπτη 27 Νοέμβρη ημέρα Πανελλαδικής, Πανεργατικής απεργίας, να απεργήσουν και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνεται από το Π.Α.ΜΕ. στην Κεντρική Πλατεία, στις 11 το πρωί.

Καθημερινά οι συνθήκες στη δουλειά μας, στην οικογένειά μας, στη ζωή χειροτερεύουν. Η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Όπως κανένα αποτέλεσμα δεν φέρνει το να σκύβουμε το κεφάλι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε. και να μειώνουμε τις απαιτήσεις μας. Αντιθέτως η καθημερινή πείρα της δουλειάς, αλλά και της ίδιας της ζωής μας δείχνει ότι η οπισθοχώρηση από την πλευρά των εργατών, φέρνει μεγαλύτερη επίθεση από την πλευρά των αφεντικών.


Συναδέλφισσα – συνάδελφε
Ο σωτήρας των παιδιών σου και του εαυτού σου δεν μπορεί να είναι άλλος από εσένα. Μην περιμένεις «σωτήρες». Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Όχι άλλα ψίχουλα.

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. Στο δρόμο να  διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και τη ζωή που μας αξίζει.

Να υπογραφεί Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση  και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!
Εδώ και τώρα κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

 Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!
Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Βρίσκεται στην πλευρά του παράδεισου για τη μεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.
Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια.

Συνάδελφοι αγωνιστείτε μαζί μας να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας.

Όλοι στην απεργία στις 27 Νοέμβρη
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: