Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πανελλαδική απεργία στα σούπερ μάρκετ «Αρβαντίδης»

Πανελλαδική απεργία στα σούπερ μάρκετ «Αρβαντίδης»
        (Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων)

Το πανελλαδικό σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 Αυγούστου, με συγκέντρωση στο κατάστημα στην οδό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 7 το πρωί.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (καθώς πολλοί συνάδελφοί τους παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και για δεδουλευμένα του 2012) και ανάκληση των απολύσεων και των εκδικητικών μεταθέσεων.
Αναλυτικά η διοίκηση του σωματείου αναφέρει στο κάλεσμά της:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στη τελευταία ΓΣ αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις ενέργειες για περαιτέρω αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και επικύρωσε με πρόσφατη απόφαση το ΔΣ.
Πήραμε αυτή την απόφαση, αφού πρώτα ακούσαμε τις προτάσεις σας για συνέχιση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, εφόσον ο εργοδότης μας αδιάλλακτος και ανυποχώρητος προστατεύει τα συμφέροντα του και δεν συγκινείται για την οικονομική εξαθλίωση στην οποία μας οδηγεί.
Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Ο εργοδότης μας εκμεταλλεύτηκε και θα εκμεταλλευτεί και στο μέλλον όλα τα μνημονιακά μέτρα που πάρθηκαν και εφαρμόστηκαν από την τρικομματική και τη δικομματική κυβέρνηση. Παρά τις διαβεβαιώσεις και στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο δικαστήριο ότι θα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους και να μην τηρεί το χρονοδιάγραμμα. Προσπαθεί να μας χωρίσει σε εργαζόμενους που κάτω από την πίεση και την οικονομική εξαθλίωση που μας οδήγησε, παίρνουν διατακτικές, σ' αυτούς που τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν αργότερα και σε όσους ήταν στα πρώτα ασφαλιστικά. Θέλοντας να τιμωρήσει τους αγώνες μας, παρά την κοινοποίηση της δικαστικής απόφασης, 130 συνάδελφοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη το Μάιο. Οι υπόλοιποι δεν έχουν πληρωθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Δεν έχει καταβληθεί ακόμη το επίδομα άδειας καθώς και τα μεροκάματα όσων εργάστηκαν τις δύο τελευταίες Κυριακές του 2012. Στις τουριστικές περιοχές εκτός του ότι δεν τηρείται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και το ωράριο εργασίας καθημερινά, οφείλει στους συναδέλφους τις Κυριακές που εργάστηκαν από τον Απρίλιο. Μην έχετε λοιπόν αυταπάτες ότι όλα θα διορθωθούν.
Η μόνη απάντησή μας πρέπει να είναι η συσπείρωση και η οργάνωσή μας στο Σωματείο. Θα είναι από τους πρώτους εργοδότες που θα λειτουργήσει τα καταστήματα τις Κυριακές, με τη νομοθετική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου στο εμπόριο. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει το δρόμο για την 7ήμερη, εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους, για όλους τους εργαζόμενους. Η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013. Διεκδικούμε:
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
  • Ανάκληση των απολύσεων και των εκδικητικών μεταθέσεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων.
  • Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους και όλες, ανεξάρτητα από την ηλικία, βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης
Συνάδελφε, τώρα έχεις εμπειρία, ξέρεις ότι ο φόβος, η μοιρολατρία και ο ατομικός δρόμος μόνο χειρότερα μπορούν να φέρουν. Δεν είσαι άμοιρος ευθυνών. Τώρα να ενωθούμε όλοι μαζί, να τους δείξουμε ότι έχουμε και εμείς φωνή, δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο για τα κοινά μας συμφέροντα με μαζική συμμετοχή στην απεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: